Evert Obdeijn

IT Projectleider, verandermanager en adviseur

Evert Obdeijn

IT Projectleider, verandermanager en adviseur

Geen enkel probleem is zo uniek dat er nog niemand over nagedacht heeft

Interim IT projectleider

Werken volgens de Agile/Scrum methode met aandacht voor het resultaat

Oplossingsgerichte projectleiding

Het bekende wiel nogmaals uitvinden is aan mij niet besteed. Wel moet je goed zijn in het zoeken van mogelijke alternatieven en deze aanpassen of vertalen naar de concrete situatie waar je een oplossing voor zoekt. Geen enkel probleem is zo uniek dat er nog niemand minstens over nagedacht heeft. Enerzijds over de oplossing en anderzijds over de weg waarlangs de oplossing kan worden bereikt.

Je staat er verstelt van in hoeverre leren van anderen weer tot nieuwe ideeën en goede bruikbare oplossingen en aanpakken kan leiden. Ik wil deze dan wel zo eenvoudig mogelijk neer zetten.

Het volgen van andermans recept leidt meestal tot een goed gerecht. Afwijken er van, je eigen smaak durven volgen zal je verrassen. 

Resultaatgerichte Agile/Scrum toepassing

Het resultaat telt, je mensen moeten zien waar je naar toe wilt en dat dit in afzienbare tijd te realiseren valt. Methoden als Agile/Scrum spelen hier terecht op in, al is de methode zelf nooit de garantie voor succes. Het feit dat je een werkwijze afspreekt en je er vooral ook aan houd is dit wel!

Dit kan een ontwikkelmethode zijn maar voor het zelfde geld ook een zelf opgezette change- of incidentmanagementprocedure, als variant op een ITIL recept! De klant, de producteigenaar, de opdrachtgever bepaalt het resultaat (in tijd, geld en kwaliteit), de weg waarlangs je tot dit resultaat komt bepaal je als team zelf en je moet er met elkaar in geloven.

Contactgegevens

Evert Obdeijn
Kerkstraat 4
4115 RV Asch
info@evertobdeijn.nl

+31 651 408 502

Stel een vraag aan Evert

Aanhef

Evert ObdeijnIT Projectleider, verandermanager en adviseur
+31 651 408 502 contact